tiistai 8. helmikuuta 2011

Snobi

"What are you? 85?"

Näin kysyi yhdysvaltalainen ystäväni, kun lauantai-iltaa aloitellessamme sekoitin itselleni gin tonicin.

Jos kelaamme elämäni elokuvaa tästä hetkestä noin neljä vuotta taaksepäin, näemme kohtauksen, jossa vietän iltaa silloisten luokkatovereideni kanssa. Katson hämmentyneenä drinkkilistaa, sillä en ole vielä löytänyt Sitä Oikeaa. Edelläni joku tilaa gin tonicin ja lausuu kohtalokkaat sanat:

"Tää on niin herrasmiesjuoma!"

Lemmen liekki syttyy.

Kelataan pari vuotta eteenpäin. Istun fiinissä lontoolaisessa ravintolassa ja illan isäntä, jonka kattohuoneistossa olemme seurueinemme hetkeä aikaisemmin ihailleet Thamesin ylle laskevaa aurinkoa, kysyy kummia.

"Oletko koskaan maistanut gin tonicia kurkun kanssa?"

En ole. En ole koskaan kuullutkaan moisesta. Herra tilaa minulle ja itselleen gin tonicit kurkulla ja tarjoilija nyökkää: "Certainly, sir."

Nautimme juomiamme pikkusormet koholla ja hymistelemme.

En ole vielä uskaltanut ottaa kokonaista kurkkua mukaani baariin. Joskus vielä kerään rohkeuteni ja teen sen. Isken puolen kilon kurkun baaritiskille ja pyydän, että jos laitatte tuosta sen limen tilalle. Maistuu paremmalta.





Raskaan maanantain GT
4 cl Gordon's Dry Giniä
Loppulasillinen tonicia (lasin koolla ei väliä)
Paksu kurkkusiivu

Nauti hämärässä, sohvalla loikoen ja unohda deadlinet, analyysit ja tiskipyödällä karvaa kasvavat kattilat.

Vaihtoehtoisesti voit kaapata kaverin mukaan ja käydä yksillä kolmen euron ginitonikeilla (maanantaista keskiviikkoon; ei sillä, että itse käyttäisin tarjousta koskaan hyväkseni).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat