perjantai 4. maaliskuuta 2011

Lahesta

Lahti (ru. Lahtis)



Lahden vaakuna on liekehtivä autonrengas.




Sijainti Hollolan syleilyssä, Vesijärven (vetinen järvi) rannalla (lahdessa), noin 100 kilometriä Helsingistä Päijät-Hämeeseen

Väestö Lahtelaisia. Pääasiassa teinejä ja vanhuksia. Väestön harvat aikuiset ovat omaksuneet käyttäytymismallinsa joko teineiltä tai vanhuksilta. Yleisilmeeltään harmaankirjavaa kansaa. Lahtelaiset tervehtivät toisiaan vihamielisella tuijotuksella, mutta kiittävät bussikuskeja hymyillen.

Kieli Lahti. Kielelle ominaisia piirteitä ovat d-kirjaimen ja nen-päätteiden pois jättäminen (kts. punai__, keltai__). Päätteiden puuttumisen lisäksi muut sanaväännelmät ovat tyypillisiä (esim. numerot: ykköi, kakkoi, kolmoi jne.) Lahtelaiset ovat kotoisin "Lahesta".

Kulkuyhteydet Lahdesta pääsee pois helposti ja halvalla, sisäinen matkustaminen on hankalaa ja kallista. Bussilippujen hintoja korotetaan kerran vuodessa 20 sentillä. Nykyhinta 3€ (maaliskuu 2011).

Tärkeimmät vientituotteet Mäkihyppääjät, doping-skandaalit

Tärkeimmät kulttuurikeskukset Sibelius-talo (vanhukset) ja Kariniemen rantapuisto (teinit)

Pyhä eläin Pelikaani, jota kunnioitetaan ja rakastetaan syvästi, vaikkei siitä ole mihinkään.

Kuuluisia lahtelaisia Janne Ahonen, Jari Litmanen, Sininen


Merkintä on kirjoitettu 20 vuoden intensiivisen empiirisen tutkimustyön perusteella. Kirjoittaja ei ota vastuuta lukijoidensa huumorintajuttomuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat